Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák / Termékek

Csepegtető cső - fekete d20 33cm 4l/h

Várható szállítás: 2024. május 24.
Azonnal elérhető (budaörsi üzletben): 2877 méter raktáron
Vidéki raktárunkban (+2nap): 100000 méter raktáron
Szállítási díj: 976 Ft
Gyártó: Poliext
  • csepegtető cső
  • polidrip cső
  • 20mm cső
  • 33cm osztás
  • 4 liter/óra

Leírás és Paraméterek

Csepegtető cső - fekete d20 33cm 4l/h

A 20mm átmérőjű csepegtető cső kiválóan alkalmas nagyobb növények (pl. tuják) csepegtető öntözéséhez. A csepegtető testek 33 centiméterenként helyezkednek el a csövön, a cső vízleadása pedig 4 liter/óra méterenként.

A csepegtető csövet óvjuk közvetlen napfénytől!

Felhasználási helyek: parkok, közterületek, dísznövénytermesztés, növényházak

Műszaki adatok:

ülső átmérő: 20 mm

Üzemi nyomás: 1,1 - 1,5 Bar

Csepegtető test kiosztás: 33 cm

Vízkibocsájtás: 4 liter/óra

A Csepegtető cső - fekete d20 33cm 4l/h nem alkalmas földfelszín alatti használatra! Használatához nyomáscsökkentő beszerelését ajánljuk.

A feltüntetett ár 1 folyóméterre vonatkozik!

Mint minden csepegtető cső esetében, itt is ügyeljünk arra, hogy a telepítés során ne törjük meg a csövet és amennyire lehet, óvjuk a külső fizikai hatásoktól. A csepegtetés technikájával egyébként a leghatékonyabban tudunk öntözni egyes növénytípusokat. Ez a módszer már az ókorban is jelen volt, ugyanis felismerték, hogy a föld alá helyezett agyagedényekből szivárgó víz pont oda jut, ahol azt az adott növény a legjobban fel tudja szívni. Éppen ezért a csepegtetéses rendszerek rendkívül effektívek és víztakarékosak. Egy jól kiépített rendszerrel rendkívül sok értékes vizet takaríthatunk meg, így pedig vízszámlánk is megcsappan a hónap végén.

A csepegtető csövek a csepegtető rendszer gerincét képezik, melynek mentén a növényeink vannak telepítve. A 33 centiméterenként található lyukakhoz úgy alakítja ki az adott növény, növénysor a földfelszín alatti gyökérrendszerét, hogy a lehető legtöbb vizet fel tudja szívni a talajból. Ráadásul mivel nem jut a levegőbe a víz, ellentétben a szórófejes, rotátoros öntözéssel, ezért a párolgást is elkerüljük.

Ezek a csepegtetőcsövek rendkívül jól telepíthetőek különböző csepegtető idomokkal, melyekkel kiegészítve nagyban testreszabhatóvá, területi adottságainkhoz alakíthatóvá válik a rendszer. Egy ilyen csepegtetőcső hálózat gyorsan és könnyedén lefektethető. Javasoljuk a leszúró, rögzítő tüskék használatát a telepítéshez, melyekkel könnyedén és gyorsan rögzíthetjük a talajfelszínhez az elemet.

Csepegtető testek távolsága 33 cm
Csepegtető testek vízleadása (l/óra) 4 l/h
Cső átmérő 20-as
Cső elhelyezése A földfelszínen
Max. nyomás 3,2 Bar