Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák / Termékek

Hidráns 1/2"

Várható szállítás: 2024. július 16.
Azonnal elérhető (budaörsi üzletben): Utolsó 15 db raktáron
Vidéki raktárunkban (+2nap): Előrendelhető
Szállítási díj: 976 Ft
Gyártó: Irritec
  • Műanyag hidráns
  • 1/2″
  • Külső menetes (KM)
  • 5 db lefűrészelhető csatlakozás
  • Szórófej megemeléséhez

Leírás és Paraméterek

Hidráns 1/2"

műanyag menetes idomok az öntözőrendszer rendkívül hasznos, apró, de nem jelentéktelen darabjai, amelyek az öntözőrendszer szerelvényeinek beépítését, azok tagolását hivatottak elősegíteni. A menetes idomok közé tartoznak a közcsavarok, karmantyúk, szűkítő- és bővítő közgyűrűk, végelzáró dugók és más műanyag kiegészítők.

A közcsavarok olyan műanyag menetes idomok, melyek arra szolgálnak, hogy össze toldjunk két elemet. Ezáltal meghosszabbíthatunk egy adott részt, vagy egy új alkatrészt telepíthetünk a rendszerre. 

műanyag menetes idom esetében megkülönböztetünk még bővítő és szűkítő közgyűrű típusokat is. Ezekkel egy adott átmérőjű csövet, elemet, idomot szerelhetünk egy kisebb átmérőjűhöz, vagy éppen nagyobbhoz. Arra ügyeljünk, hogy megfelelő méretekkel számoljunk és úgy vásároljunk be, hogy az elemek passzoljanak egymáshoz.

hidráns egy olyan műanyag menetes idom, mely segítségével a kívánt magasságba emelhetjük a szórófejet. A megfelelő helyen elvágva összeköttetést biztosít a föld alatt futó KPE cső (nyeregidomon keresztül például) és a szórófej között. Mikor lehet erre szükség? Abban az esetben, ha mondjuk a cső túl mélyen fut a föld alatt és így a szórófejünk a talaj alá süllyedne mikor telepítjük, vagy ha lecseréljük a szórófejet és az újonnan beszerzett ház kisebb mint az előző, ezáltal a talajszint alá süllyedne.

hidráns 5 db 1/2″ külső menetes csatlakozással rendelkezik, és egy tapétavágóval könnyedén a kívánt méretre vágható, hogy a számunkra szükséges magasságba telepíthessük le a szórófejet. A különböző méretű kupakok és végelzárók abban segítenek nekünk, hogy elzárjuk adott helyen a víz útját. Ezek szintén menetesek, így csak szimplán rácsavarjuk az elzárni kívánt alkatrészre. Különböző T-idomok is találhatóak ebben a termékkategóriában, melyek által elágaztathatjuk a víz útját. A könyökök pedig abban lesznek segítségünkre, hogy a víz elforduljon. 90 fokos szögben illesszünk egymáshoz alkatrészeket, csöveket, stb. 

Menet - külső menet (KM) 1/2 KM