Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák / Termékek

HUNTER Fúvóka 12Q (3,7m), 90°, zöld

Gyártó: Hunter
  • fix fúvóka
  • 12Q
  • 3.7m
  • 90°
  • zöld

Leírás és Paraméterek

HUNTER Fúvóka 12Q (3,7m), 90°, zöld

Fix szórásképű esőztető spray fúvóka.

Műszaki adatok:

öntözési sugár: 3,7 m (2,1 bar nyomáson)

ajánlott nyomástartomány: 2,1 bar

öntözési szög: 90° (teljes kör)

vízfogyasztás: 1,6-2,7 liter/óra (beállítástól függ)

kilépési szög: 28° színkód: piros

HUNTER 12Q fúvóka használata akkor jöhet szóba, ha az öntözni kívánt terület szabályos alakú, mérnökileg precízen megtervezett tégla alap vagy négyzet alakú, ahol a sarkokban is a precíz öntözést meg akarjuk oldani. Előnye: a sarokból való öntözést szabályos formában alacsony vízigény mellett oldja meg. Hátránya: ha a kialakított keretek, a füves terület körül a 90°-tól bármilyen formában eltérnek, akkor túlöntözés, vagy alulöntözés valósul meg. Ennek a fúvókának ott lehet még szerepe, ahol a kert kialakítása során a gyepet körülvevő terep tárgyakba valamilyen okból derékszögű beugrásokat alakítanak ki, mert ebben az esetben, csak ez a fúvóka alkalmas arra, hogy gazdaságos vízfogyasztás mellett ezt a feladatot hatékonyan megoldja.

Ezt a Hunter fúvókát rendkívül egyszerű használni és beállítani. Mivel a szög nem állítható, fix 90 fokos, ezért telepítés során időt spórolunk meg azzal, hogy azt beállítsuk. A terméket pontosan optimális méretű vízcseppek kibocsátására tervezték meg. A csapadékeloszlás így egyenletes marad.

Ebben az esetben is, a fúvóka színkódot kapott. Ezek a kódok jelölik az egyes fúvókatípusok öntözési szögtartományát és távolságát. Ez azért nagyszerű segítség számunkra, mert könnyen felismerjük a kertben az egyes alkatrészeket, telepítésük, cseréjük nagyban felgyorsul. Ráadásul mikor beállítjuk a szórófejeket, fúvókákat, a színkóduk alapján láthatjuk, hogy melyik típusra lesz pontosan szükségünk adott területi viszonyokhoz.

A fúvókák tetején található csavar állítható. Ezzel azt érhetjük el, hogy a szórási sugár csökkenjen 25%-kal. A szóráskép azonban így is változatlan marad. A termék kimondottan jól tűri a szennyezett vizet, hosszú élettartamú és sokáig lehet vele tervezni, csak úgy, mint a Hunter amerikai öntözéstechnikai vállalat összes többi alkatrészével.

A szűrő segítségével pedig minimalizálhatjuk az eltömődés veszélyét, ezáltal még jobban kihúzva az élettartamot.

Ez a HUNTER Fúvóka 12Q (3,7m), 90°, zöld színkóddal kiváló választás tehát, ha egy fix szórásképű fúvókát szeretnénk a rendszerünkbe. Bátran ajánljuk a cég minden termékét, fúvókáknak a gyártásában ott van a vállalat az élvonalban. Ebben a szektorban különösen nagy hangsúlyt kap a víztakarékos kialakítás, különösen ezen termékek esetében. A Hunter Industries azonban kiemelkedő a víz gazdaságos felhasználást illetően, ha öntözőrendszerekről van szó.