Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák / Termékek

HUNTER Fúvóka 8Q (2,4m), 90°, barna

Várható szállítás: 2024. április 16.
Azonnal elérhető (budaörsi üzletben): Utolsó 8 db raktáron
Vidéki raktárunkban (+2nap): Előrendelhető
Szállítási díj: 976 Ft
Gyártó: Hunter
fúvóka 8Q 2,4 m 90° barna

Leírás és Paraméterek

HUNTER Fúvóka 8Q (2,4m), 90°, barna

A 8Q fúvókát az öntözendő terület közepén vagy a füves terület belső részén helyezzük el praktikusan, ügyelve arra, hogy ezáltal biztosítsuk a gyep tökéletes öntözéséhez szükséges megfeleleő lefedetséget maximálisan 2,4m átmérőjű körben.

A Hunter 8Q olyan fix szórásképű fúvóka, amely a kör teljes felületén egyenletes vízkijuttatást biztosít. Ezen fúvóka funkciónak, akkor van értelme ha a füves területünkön a spray fejeket több sorban vagyunk kénytelenek elhelyezni. A 8Q fúvóka értelem szerűen a középső sorban helyezkedik el, illetve a 3-nál több sorban telepítünk valamilyen okból, akkor a belső sorok aktív tagját képezi. Ez az eset akkor fordulhat elő, ha a területen nem áll rendelkezésre megfelelő vízmennyiség és ezzel összefüggésben megfeleleő víznyomás. Így az öntözést csak úgy tudjuk megoldani, ha egy-egy zóna egy-egy sor spray-t jelent. Ezzel el tudjuk azt érni, hogy a 8Q fúvókáink, egy zónára kerülnek a hálózat által biztosított vízmennyiség erejéig.

A HUNTER Fúvóka 8Q (2,4m), 90°, barna színkódot kapott. Ezek a jelölések segítenek nekünk abban, hogy beazonosíthassuk a kertben a különböző fúvókákat. A színek az egyes alkatrészek öntözési paramétereit jelölik. Így az elemek cseréje és karbantartása roppant egyszerűvé válik. Ez a fúvóka típus bármely belső menetes fúvókával szerelhető szórófejházzal kompatibilis. Nagy az átjárhatóság a Hunter fúvókák esetében, azok egyaránt használhatók a cég saját gyártású szórófejeivel, vagy akár a Rain Bird szórófejházaival, melyeket szintén megtalál öntözőrendszer szakáruházunkban.

Az öntözési szögtartomány mivel fix, ezért annak a beállításával már nem kell bajlódnunk. Csupán meg kell találnunk az ideális helyet az alkatrész számára. Az öntözési sugár azonban állítható, 25%-kal csökkenthető. Ezt úgy tehetjük meg, hogy eltekerjük a szerkezet tetején található csavart. A szóráskép azonban ekkor sem fog változni. Ennél a terméknél minden irányban egyenletesen hagyja el a víz a fúvókát, a csapadékeloszlás egyenletes lesz. A kijuttatott vízcseppek optimális méretűek és elég nagyok ahhoz, hogy a szél ne fújja el a vízsugarat.

Ráadásul ennek a terméknek minden korábbinál jobb a szennyeződés-tűrő képessége. Tartozékként kapunk egy szűrőt a fúvókához, azonban azt ajánljuk, hogy ezen felül alkalmazzon egy vagy több központi szűrőt is, a hálózati víz, illetve kútvíz tele van mikroszennyeződésekkel és növényi részecskékkel.

Fúvóka árnyalata  
Ideális nyomás a szórófejnél 2,1 Bar
Max. szórási sugár 2.4
Szórási szög (körcikk) 180 fok
Szóráskép fix szög