Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák / Termékek

HUNTER Meteoállomás SolarSync

Várható szállítás: 2024. július 18.
Azonnal elérhető (budaörsi üzletben): Előrendelhető
Vidéki raktárunkban (+2nap): 100000 db raktáron
Szállítási díj: 976 Ft
Gyártó: Hunter
  • meteoállomás
  • SolarSync
  • időjárás érzékelő
  • esőérzékelő
  • hőmérséklet érzékelő
  • vezetékes
  • Quick Response™

Leírás és Paraméterek

HUNTER Meteoállomás SolarSync időjárás érzékelő

Teljes körű időjárás-érzékelés HUNTER XCore, HUNTER ICore és HUNTER ACC vezérlőkhöz. A SolarSync egy kis meteoállomás, mely egyesíti magában a RAIN-CLIK és Freeze-Clik szenzorokat: érzékeli az esőt, a hőmérsékletet, és mindemellett gyors aktiváció jellemzi. Az érzékelő jelzése alapján automatikusa évszakhoz igazítja az öntözés mennyiségét. Csapadék esetén automatikusan leállítja az öntözést, valamint ha a hőmérséklet fagypont alá esik, akkor is. Nincs szükség emberi beavatkozásra. A SolarSnycet minden olyan HUNTER vezérlőhöz csatlakoztathatjuk, mely rendelkezik SolarSync programmal.

A SolarSyncet csak egyszer kell beprogramozni - amikor bekötjük. A júniusi átlagos vízigénynek megfelelően beprogramozott vezérlő a SolarSyc érzékelővel együttműködve a szenzor által begyűjtött hőmérséklet- és csapadékadatok alapján kiszámolja a napi párolgás mennyiségét és ehhez az adathoz igazítja (százalékosan) az öntözést.

Műszaki jellemzők:

Kód: SOLAR-SYNC-SEN

24V ~

bekötés: 12 méter kéteres vezeték (1 mm2 keresztmetszet) - maximum 60 méterig továbbítja a jelet

méretek: 7,6 cm (ma) x 21,6 cm (szé) x 2,5 cm (mé)

A HUNTER Meteoállomás SolarSync időjárás érzékelő rendkívül jó szolgálatot tehet nekünk a vízfogyasztás minimalizálásában. Mind eső esetén, mind pedig fagypont alatt leállítja az öntözést, sok értékes vizet takarítva így meg nekünk. A Hunter Industries kiemelkedően fontosnak tartja az ilyen irányú környezettudatos fejlesztéseket. Mivel a cég kaliforniai székhelyű, ahol az utóbbi években már az év egésze folyamán súlyos szárazságot és hőséget mértek, ezért tudják, hogy a víztakarékos öntözéstechnikai megoldások kifejlesztése egyre inkább fontossá válik. Globális szinten tűzték ki célul az olyan rendszerek és alkatrészek kifejlesztését, melyek által a legeffektívebben, a legkevesebb vízből tudunk öntözni. Ez persze mondanom sem kell sokat jelent hónap végén a vízszámlánknál.

Ez az esőérzékelő tehát figyeli az időjárási körülményeket és beavatkozik az öntözésbe. Ez egy igazán megfizethető szenzor, mely hatékonyan működik hosszú távon. Az időjárás és évszakok függvényében automatikusan, emberi beavatkozás nélkül módosítja az öntözési időtartamot. A SolarSync két részből áll, egyfelől egy érzékelő fejből, valamint a kezelőegységből. Abban rejlik ennek a terméknek az egyszerűsége és egyben nagyszerűsége, hogy a készülék nem végez számításokat a talaj szerkezetére, növényzet típusára. Ezeket az alapbeállításokat mi magunk elvégezzük az elején éppen úgy, mint a vezérlő automatika esetében. Innentől kezdve pedig a rendszer mint ahogy már fentebb említettük, önjáróvá válik!

A beprogramozása ennek a szenzornak rendkívül egyszerű és felhasználóbarát. A következő pontokat kell beállítanunk:

Régiókód (időjárási öv hazánkon belül)

Korrigáló tényező (régión belüli finomhangolás)

Kiválóan alkalmas ez a termék magánkertek, lakóparkok, közterületek és sportpályák öntözéséhez. A releváns X-CORE, I-CORE és ACC vezérlők rendelkeznek gyárilag SolarSync modullal, így csak össze kell kapcsolnunk őket ezzel a meteoállomás készülékkel.