Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák / Termékek

LPE csap 20mm x 20mm kúpos

Várható szállítás: 2024. május 24.
Azonnal elérhető (budaörsi üzletben): 122 db raktáron
Vidéki raktárunkban (+2nap): 100000 db raktáron
Szállítási díj: 976 Ft
Gyártó: Irritec
  • Kúpos csap
  • 20mm x 20mm
  • 4 bar nyomásmaximum
  • LPE csövekhez, csepegtető rendszerhez

Leírás és Paraméterek

LPE csap 20mm x 20mm kúpos

Ez a LPE csap egy kiváló választás csepegtető rendszerek szakaszolására, elzárására, vagy bővítésére. Nagyon fontos, hogy ügyeljünk arra, hogy alacsony, maximum 4 bar-os nyomásra lett tervezve, így a rendszer elejére mindenképpen ajánlott egy nyomáscsökkentő beszerelése. Kiváló nyomáscsökkentőket találhat meg szintén öntözőrendszer webáruházunkban a releváns termékkategóriában.

A LPE csapok közül ez a típus kettő darab 20 mm-es csatlakozással rendelkezik, de elérhetőek nálunk a 16 mm-es, valamint az ½”-os és ¾”-os típusok egyaránt. Ezeket LPE csövekkel szereljük, melyek lágy polietilén csövek. Ezeket szintén a csepegtető rendszereknél használjuk és elengedhetetlen elemei öntözőrendszerünknek, ha hatékonyan és gazdaságosan szeretnénk beöntözni egyes növényeket.

A csepegtetéses módszer egyik nagy előnye, hogy pontosan oda jut a víz, ahová annak kell, a növényzet gyökeréhez, gyökérzónájához. Nem párolog el a víz, mivel nem jut ki a levegőbe, mint a szórófejek esetében. A talajra jutva a növényzet egyből felszívja a folyadékot és annak nagyon nagy része így hasznosul is az öntözés folyamán. A másik nagy előnye pedig, hogy a növényzet is úgy alakítja ki a földfelszín alatt a gyökérrendszerét, hogy az idomuljon a 33 centiméterenként található csepegtető lyukakhoz. Így a gyökérzet kialakításának köszönhetően még a talajba sem szivárog el fölöslegesen víz, hanem a növény amennyit csak tud, hasznosít a folyadékból.

Ez az LPE csap 20mm x 20mm kúpos 4 bar nyomást képes tehát elviselni és 20 mm-es csövekhez, további elemekhez illeszthetjük.

Max. nyomás 6 Bar
Menet (tok) 20-as tok