Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák / Termékek

LPE csap 3/4" x 3/4" KM

Várható szállítás: 2024. július 16.
Azonnal elérhető (budaörsi üzletben): Utolsó 15 db raktáron
Vidéki raktárunkban (+2nap): 100000 db raktáron
Szállítási díj: 976 Ft
Gyártó: Irritec
  • Menetes csap
  • 3/4" x 3/4″
  • Külső menetes (KM)
  • LPE csövekhez, csepegtetőrendszerhez

Leírás és Paraméterek

LPE csap 3/4" x 3/4" KM

IRRITEC műanyag csap, mindkét oldalán 3/4″ külső menettel, melyekkel összeköthetjük belső menetes csepegtető- vagy LPE idomainkat.

LPE csapok az öntözőrendszerben a csepegtetéses öntözésnél használatosak. Nem képesek ugyanis a hálózati vízgerinc nyomását elviselni, azonban erre nincs is szükség jelen esetben. A csepegtetőrendszereket szakaszolhatjuk általuk, elzárhatjuk, vagy éppen bővíthetjük azokat. Egy LPE csap segítségével manuálisan, kézzel indíthatjuk el a víz áramlását, vagy éppen zárhatjuk el azt.

A csepegtetőrendszerek rendkívül fontos szerepet töltenek be az öntözéstechnikában. Nagyon effektív és víztakarékos módja egyes növénytípusok öntözésének ez a módszer. Legalkalmasabb növénysorok, tuják, bokrok és cserjesorok, veteményesek, virágágyások esetén. Azért kiváló megoldás ez a módszer, mert a szórófejes öntözéssel ellentétben itt nem jut ki a levegőbe a víz. Így pedig elkerüljük a párolgást, mely fölösleges pazarlásnak bizonyulna ezeknél növénytípusoknál. A másik érv emellett a technika mellett, hogy a víz pontosan oda jut a földfelszínen, ahová annak kell, a növény gyökeréhez, gyökérzónájához. Azért, mert a növény a földfelszín alatt úgy alakítja ki a gyökérrendszerét, hogy a csepegtetőcsöveken található 33 centiméterenként elhelyezett lyukakból kiszivárgó vizet a leginkább fel tudja hasznosítani. Már az ókorban is felismerték ennek a módszernek az előnyeit a mezőgazdasági öntözésben, csak akkor még agyagedényeket használtak, melyeket a föld alá telepítettek és azokból szivárgott egyenletesen a víz a növények, gabona gyökeréhez.

Ez a LPE csap 3/4" x 3/4" KM fizikai paraméterekkel rendelkezik, tehát belső menetes 3/4-es menettel rendelkező idomokat köthetünk vele össze, kialakítva egy zárási/nyitási lehetőséget.

Nagyon fontos ennél a terméknél és a csepegtetőrendszereknél általában, hogy nem nagy víznyomásra lettek tervezve, ezért szükséges sok esetben egy nyomáscsökkentőt felszerelni a rendszer elejére.

Menet - külső menet (KM) 3/4" KM
Max. nyomás 6 Bar