Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák / Termékek

LPE Egyenes összekötő 16mm x 3/4" KM kúpos

Várható szállítás: 2024. július 16.
Azonnal elérhető (budaörsi üzletben): 104 db raktáron
Vidéki raktárunkban (+2nap): 100000 db raktáron
Szállítási díj: 976 Ft
Gyártó: Poliext
  • Egyenes összekötő
  • 16 mm x 3/4″
  • Külső menetes (KM)
  • Kúpos idom
  • LPE csövekhez, csepegtetőrendszerhez

Leírás és Paraméterek

LPE Egyenes összekötő 16mm x 3/4" KM kúpos

Egyenes toldó idom, mely egyik végén 16 mm-es csőhöz csatlakoztatható, másik végén pedig 3/4" külső menetes csatlakozással rendelkezik.

Ez az egyenes összekötő termék kiválóan alkalmas két csepegtető rendszer alkatrész összeillesztésére, megtoldására. A külső menetes részéhez egy belső menettel rendelkező elemet csatlakoztathatunk a megadott ¾”-os méretben, a 16 mm-es végéhez pedig 16 mm-es LPE, vagy csepegtető csövet.

Ez az egyenes összekötő 16mm x 3/4" KM kúpos könnyedén szerelhető és illeszthető öntözőrendszerünkbe. A csepegtetőrendszernek sokszor elengedhetetlen részét képezi. Ezek az idomok bármilyen méret és fizikai paraméter esetében könnyen szerelhetőek és cserélhetőek. Mikor telepítjük, arra kell különösen ügyelnünk, hogy a cső vége merőleges legyen.

A következőképpen alkalmazzuk ezt a terméket:

  • Először is tekerjük le a kupakot, szorítóanyát az idomtestről
  • Ezután a lecsavart kupakot helyezzük rá a csőre, amihez az idomot csatlakoztatni szeretnénk
  • Az idomot illesszük a csőnek a végébe
  • Legvégül pedig húzzuk rá a kupakot, szorítóanyát és erősen húzzuk azt meg

Mivel ennek az egyenes toldónak az egyik vége menetes, a másik vége kupakos, a következőket javasoljuk: A kupakos csatlakozás nem igényel külön tömítést, mivel csöpögésmentesen, tökéletesen rászorul a csőre és zárja a rendszert. A menetes részt viszont a csatlakoztatás után érdemes teflonozni. A releváns termékkategóriánkban megtalálja a tömítésre szolgáló teflonszalagokat, melyek között olyat is talál, mely ragasztóanyaggal van átitatva és tökéletes, vízhatlan tömítést biztosít hosszú távú igénybevétel esetén is.

Fontos tudni az egyenes összekötők és úgy általában a csepegtető rendszer alkatrészek, LPE, PE idomok és csövek esetében, hogy nem nagy víznyomásra lettek tervezve. A hálózati víznyomás túl nagy lehet ezeknek az alkatrészeknek, ezért mindenképpen szereljünk a rendszer elejére egy nyomáscsökkentőt. 

Menet - külső menet (KM) 3/4" KM
Max. nyomás 6 Bar
Menet (tok) 16-os tok