Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák / Termékek

LPE Könyök 16mm x 3/4" KM kúpos

Várható szállítás: 2024. május 22.
Azonnal elérhető (budaörsi üzletben): 53 db raktáron
Vidéki raktárunkban (+2nap): 100000 db raktáron
Szállítási díj: 976 Ft
Gyártó: Poliext
  • LPE Könyök
  • 16 mm x 3/4"
  • Külső menetes (KM)
  • Kúpos idom
  • LPE csövekhez, csepegtetőrendszerhez

Leírás és Paraméterek

LPE Könyök 16mm x 3/4" KM kúpos

A csepegtető LPE könyökök rendkívül fontos szerepet töltenek be csepegtetőrendszerünkben. A segítségükkel elfordíthatjuk a víznek az útját valamely irányba 90 fokos szögben. Mindezt könnyedén megtehetjük az LPE idomjaival, hiszen alkalmazásuk, telepítésük, cseréjük roppant egyszerű és kézenfekvő, valamint gyorsan megvan. Nem igényel különösebb szakértelmet, vagy kertészeti előképzettséget. Általánosságban elmondható tehát, hogy mérettől függetlenül ezeknek az alkatrészeknek a szerelése igen egyszerű.

A könyök kúpos végéről először is letekerjük a kupakot, melyet felhelyezünk a 16 mm-es LPE, csepegtetőcsőre. Ezután azt ráhelyezzük az idomtestre, majd a kupakot, szorítóanyát végül visszacsavarjuk. Ezzel tökéletesen csöpögésmentes és zárt csatlakozást érünk el. Ennek a könyöknek a csepegtető, LPE csőhöz való csatlakozását nem kell teflonozni, az csak a menetes illesztések esetében ajánlott. Ennek megfelelően a ¾”-os végét a könyöknek már ajánlott tömíteni, miután rátekertük a belső menettel rendelkező elemre, szerelvényre. Kiváló minőségű teflonszalagokat talál meg kínálatunkban, melyekkel tökéletes, vízhatlan tömítést biztosíthat csepegtetőrendszerének és öntözőrendszerének csatlakozásainál. Alapvetően elmondható, hogy nem csak az LPE idomok esetében szükséges a menetes illesztéseknél teflonozni, hanem a KPE idomok esetében is.

Ez a könyök 16mm x 3/4" KM kúpos fizikai paraméterekkel rendelkezik, azonban elérhető áruházunkban sokféle hasonló elem, ha más méretezésre volna szüksége. Megtalálja egyaránt nálunk a sztenderd méretnek számító 20 mm-es csatlakozású idomokat is (áruházunkban 16 mm-es és 20 mm-es LPE csövek elérhetőek), valamint az ½”-os és ¾”-os típusokat.

Amit még érdemes tudni erről a termékről, illetve a telepítéséről, hogy mikor a csővel összekapcsoljuk, az álljon merőlegesen, hogy tökéletesen illeszkedjenek egymáshoz az elemek. Valamint azt is fontos megjegyezni, hogy az LPE idomok és csövek nem nagy hálózati víznyomásra lettek tervezve, így a csepegtetőrendszer elejére mindenképpen fel kell szerelnünk egy nyomáscsökkentőt. Ezt az alkatrészt telepíthetjük földfelszín alá, vagy fölé, sőt, szelepdobozba is. Ezeket a termékeket szintén megtalálja nálunk, kiváló minőségben, elérhető árakon.

Bátran ajánljuk hát ezt a könyököt minden kezdő és professzionális kertépítőnek, aki egy hosszú távon tökéletesen működő, erős LPE idomra vágyik. 

Menet - külső menet (KM) 3/4" KM
Max. nyomás 6 Bar
Menet (tok) 16-os tok