Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák / Termékek

Nyomáscsökkentő Fix 1.1 bar 3/4" - Csepegtető szalagos öntözési kör elé

Várható szállítás: 2024. május 24.
Azonnal elérhető (budaörsi üzletben): Előrendelhető
Vidéki raktárunkban (+2nap): Előrendelhető
Szállítási díj: 976 Ft
Gyártó: Irritec
  • Csepegtető szalagos öntözéshez nyomásfixálás
  • bemenő méret ¾ col belső menet
  • kimenő méret ¾ col külső menet
  • Fix 1.1 bar bemeneti nyomást eredményez az öntöző körön

Leírás és Paraméterek

Csepszalag Nyomásszabályozó, KB 3/4", 1,1 bar, 0,8-5 m3/h SZALAGHOZ

A nyomásszabályozás a szalagos öntözés elengedhetetlen kelléke! Ugyanis csepegtető szalagos öntözés esetében az adott öntözési körön nem lehet a nyomás 1.1 bar-nál magasabb (különben a szalag hosszában szétreped), mivel akkor vagy szivárogni fog a csepegtető gomba, vagy az idomokat ledoba a nyomás, esetleg roncsolódik a szalag. Ez a termék pontosan ezt a problémát hivatott megoldani.

♦ Az Irritec csepegtető cső nyomáscsökkentő (3/4″ BK – belső külső menet) csepegtető szalagos öntözéshez használt nyomásszabályzó szelep. Mivel ezek hosszanti egyenes zónák, körök nem igényelnek nagy nyomást, így szükséges azok alacsony nyomáson való üzemeltetése.

♦ A műanyagházas irritec nyomáscsökkentő bemeneti max. nyomása 6bár lehet. Az érkező oldalon a menetcsatlakozása 3/4 col belső menet. A kimeneti nyomás gyárilag beállított érték, ami 1,1bár, távozó oldal menetmérete 3/4 col KM – külső menet.

♦ A nyomáscsökkentő szelep mindig fix 1,1bár nyomáson fogja működtetni az utána kiépített öntöző zónát, amire ismételten figyeljünk: egy zónára maximum egyszerre 100 méternyi csepegtető szalagot engedjünk rá. Nagyobb öntözendő területek esetén 100 méteres egységekben javasolt a zónára bontás, amik vezérlése szalag csapokkal könnyedén megoldható.

TELEPÍTÉSE:

  • Szűrőt és nyomásszabályozást mindenképp szükséges tervezni a szalagos körök elé!
  • Figyeljünk oda, hogy az 1.1 bar nyomás, amire ez a termék fixen beszabályoz az maximum 100 méter egybefüggő csepegtető szalagos rendszerhez elég (vízdinamikai okokból), így külön csapokkal szükséges nyitni 100 méter feletti csepegtető szalagos rendszer esetében a külön max 100 méter hosszú köröket.
  • Használata úgy van kiszámolva, hogy a 100. méter végére egészen 0.2 bar nyomásra csökken a nyomás, ami a lélektani határa még a csepegtető szalagos öntözésnek.
  • Használhatunk KPE külső és belső 3/4"x25 mm idomokat a 25-ös KPE csőhöz való csatlakozásokhoz