Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák / Termékek

RAIN BIRD Fúvóka 10-VAN 0°-360° 2,4-3,0 m

Várható szállítás: 2024. június 25.
Azonnal elérhető (budaörsi üzletben): Utolsó 18 db raktáron
Vidéki raktárunkban (+2nap): 100000 db raktáron
Szállítási díj: 976 Ft
Gyártó: Rain Bird
  • spray fúvóka
  • esőztető fúvóka
  • RAIN BIRD fúvóka
  • 10-VAN
  • változtatható nyílású fúvóka
  • 0°-360° öntözési szög
  • 2.4-3.0 m öntözési sugár

Leírás és Paraméterek

RAIN BIRD Fúvóka 10-VAN 0°-360° 2,4-3,0 m

A RAIN BIRD HE-VAN fúvóka a jól ismert és jól bevált VAN állítható spray fúvóka továbbfejlesztett változata, melynek használatával az öntözési időt akár 35%-kal lecsökkenthetjük.

A RAIN BIRD 10-HE-VAN fúvóka öntözési szöge 0° és 360° állítható, szórási távolsága 2,4 és 3,0 méter között állítható. A RAIN BIRD VAN fúvókához képest egyenletesebb szórásképet biztosít, mely a különleges kialakításnak köszönhető: a fúvóka nagyobb vízcseppeket bocsájt ki, ezáltal a vízsugár jobban ellenáll a szél eltérítő hatásának. Az innovációnak köszönhetően használatával időt és vizet spórolhatunk meg.

Műszaki jellemzők:

Öntözési sugár: 2,4 - 3,0 m

Működési nyomástartomány: 1,0 - 2,1 bar

Ajánlott nyomás: 2,1 bar

Öntözési szög: állítható (0° - 360°)

Vízfogyasztás: 1,16 - 6,83 liter/perc (nyomástól, öntözési szögtől függ)

Kilépési szög: 27°

Színkód: kék

A RAIN BIRD Fúvóka 10-VAN 0°-360° 2,4-3,0 m - típus esetében a szórási távolság 25 százalékkal csökkenthető. Ezt úgy tehetjük meg egyszerűen, hogy a fúvóka tetején található rozsdamentes csavart eltekerjük. Így a szórási távolság csökken, a szóráskép azonban változatlan marad.

Ez a típus a Rain Bird spray fúvókák családjának a tagja. Kifejezetten alkalmas kisebb és közepes méretű területek gazdaságos beöntözésére. Az öntözési sugár 2,2 és 3,0 méter között állítható, az öntözési szög pedig 0 fok és 360 fok között. Ezekhez a fúvókákhoz kivétel nélkül tartozik egy szűrő. Ezek segítségével minimalizálhatjuk az eltömődés veszélyét, a hálózati víz és a kútvíz ugyanis rengeteg növényi részecskét és mikroszennyeződést tartalmaz. Azt javasoljuk azonban, hogy emellett a tartozék szűrő mellett alkalmazzon legalább egy központi szűrőt is.

A termék színkóddal van ellátva, ami segít nekünk annak azonosításában. A különböző színkódok a Rain Bird vállalat fúvókáinál jelölik azok műszaki adatait, öntözési paramétereit. Így könnyen cserélhetünk egy elemet, vagy megtalálhatunk a kert zöld füvében. A kódok az adott típus maximális öntözési távolságát és szórási szögét jelölik.

Igen sokoldalú fúvókatípusról van szó, ugyanis rábízhatjuk bármilyen területnek az öntözését. Legyen az adott terület egy ívelt szegély, vagy éppen hegyesszög, ennek a fúvókának nem okoz akadályt. Továbbá fontos még azt megemlíteni, hogy ezeknél a spray fúvókáknál a szomszédos szórófejeknek öntözniük kell egymást. Így tökéletes átfedést alakíthatunk ki és mindenhová megfelelő mennyiségű víz jut.

Bátran ajánljuk ezt a terméket minden kezdő és professzionális kertépítőnek. A szakmabelieknek egészen biztosan nem ismeretlen a Rain Bird vállalat neve, az ugyanis egy prémium kategóriás gyártónak számít az öntözéstechnika világában. Túl azon, hogy minőségi, megbízható alkatrészeket gyártanak és fejlesztenek, lényeges szempont az elemek kialakításánál a gazdaságosság. Így a cég termékeit megvásárolva környezettudatos rendszert építhetünk ki, mely által igen sok vizet spórolhatunk meg közép- hosszú távon.

Fúvóka árnyalata  
Ideális nyomás a szórófejnél 2,1 Bar
Max. szórási sugár 3
Szórási szög (körcikk) 0-360 fok
Szóráskép állítható szög