Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák / Termékek

Zárókupak Csepegtető gombákhoz

Várható szállítás: 2024. május 24.
Azonnal elérhető (budaörsi üzletben): 138 db raktáron
Vidéki raktárunkban (+2nap): 100000 db raktáron
Szállítási díj: 976 Ft
Gyártó: Netafim
  • 4mm csepegtető gombáinkhoz ajánlott elzáró kupak

Leírás és Paraméterek

Csep. gomba zárókupak - 4mm csepegtető gombáinkhoz ajánlott elzáró kupak

A legvíztakarékosabb módja a növény vízhez juttatásának és ennek több oka is van. Egyrészt a csepegtetéses módszerrel nem párolog el a levegőbe víz. Míg szórófejek alkalmazásával a levegőbe kijutó víz egy része elpárolog, addig a földre adagokban szivárgó víz esetében ez nincsen így. Ráadásul egy precízen beállított csepegtető csőhálózat pont annyi vizet fog leadni, amekkorára annak a növénynek, vagy növénysornak éppen szüksége van.

Így pedig el is érkeztünk a takarékosságának a második eleméhez, ami pedig az, hogy mivel ahogy már fentebb említettük, a növény a föld alatt a gyökerét a csőhálózathoz alakítja és az azon található lyukakhoz, nem fog tehát fölöslegesen víz elfolyni, felszívódni a talajba.

Egy-egy csepegtető cső, vagy csepegtető idom telepítésénél arra ügyeljünk, hogy az illesztéseket alaposan húzzuk meg, nehogy a víznyomás lerúgja a csövet. Szokás is a rendszer elejére egy nyomáscsökkentőt telepíteni, a csepegtető rendszerekben ugyanis nincs akkora nyomás, mint a hálózat többi részén. Ez a módszer rendkívül alkalmas parkokban, közterületeken, növényházakban, illetve dísznövények esetében az öntözésre