Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák / Termékek

100m LPE cső 20-as max 3,2 Bar (teljes tekercs) Poliext d20

Várható szállítás: 2024. június 27.
Azonnal elérhető (budaörsi üzletben): Előrendelhető
Vidéki raktárunkban (+2nap): 100000 db raktáron
Szállítási díj: 1.724 Ft
Gyártó: Poliext
  • LPE cső
  • 20 mm
  • 3.2 bar
  • csepegésmentes cső

Leírás és Paraméterek

LPE cső 20mm 3,2BAR

Csepegésmentes lágy polietilén cső, mely kiválóan alkalmas csepegtető csövek összekötésére olyan helyeken, ahol nem szeretnénk csepegést (pl. gépkocsibeálló). Könnyedén szerelhető a csepegtető idomokkal.

Műszaki adatok:

Az ár 100 méteres tekercsre vonatkozik. 

Külső átmérő: 20 mm

Üzemi nyomás: 3,2 Bar

Az LPE csövet óvjuk közvetlen napfénytől!

Ez az LPE cső 20mm 3,2 BAR fizikai paraméterekkel kiváló termék, melyet a magyar Poliext, polietilén csöveket fejlesztő és gyártó cég készít. Minőségükre már csupán az is garancia, hogy termékeiket külföldön is keresik, így nem csak hazánkba, hanem külföldre is gyártanak kiváló minőségű csöveket, nem csupán öntözéstechnikai célokra, hanem épületgépészethez, stb. 

A csepegtetőrendszerek a leghatékonyabb és legvíztakarékosabb öntözési megoldást biztosítják egyes növénytípusokhoz és egyes területi adottságokhoz. A csepegtetés lényege, hogy a csepegtető csöveken található lyukak (a mi áruházunkban elérhető csövek esetében ezek 33 centiméterenként találhatóak) pontosan oda juttatják ki a vizet, ahol annak a növénynek arra a legnagyobb szüksége van - a gyökérzónájához. Ráadásul a gyökérrendszerét is úgy alakítja ki a földfelszín alatt a növény, hogy az a lehető legtöbb vizet tudja hasznosítani a csepegtetőrendszer által kibocsátott mennyiségből.

A másik nagy előnye ennek, hogy nem kerül ki a levegőbe a víz, így pedig elkerüljük a párolgást. Éppen ezért ezzel a módszerrel tujákat, növénysorokat, virágágyásokat, bokorsorokat, veteményeseket a lehető legnagyobb hatékonysággal tudunk beöntözni. Ezeknek a csepegtető csöveknek a megfelelő telepítésében nyújtanak tehát segítséget az LPE csövek. Fontos ezeknél az elemeknél, hogy azon túl, hogy közvetlen napfénynek ne tegyük ki őket, ne is törjenek meg. Így a csepegtetőrendszereknél használatos csöveket csepegtető idomokkal szereljük szakszerűen. Ezeket szintén megtalálja öntözéstechnikai áruházunkban, kiváló minőségben, elérhető árakon.

Fontos még ezeknél a csöveknél, hogy ne engedjünk 3,2 bar nyomásnál nagyobbat a rendszer ezen részére, ugyanis ezek az alkatrészek nem nagy terhelésre lettek tervezve. Így érdemes egy nyomáscsökkentőt felszerelni a rendszer elejére.