Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák / Termékek

Cikkek a kert-, park- és öntözőrendszer-építés világból

Mennyi ideig menjen az öntözőrendszered?

Mennyi ideig menjen az öntözőrendszered?

Mindenki szeretné tudni, hogy hogyan állítsa be az automata öntözőrendszer vezérlőjét. Megértjük.
Sajnos nincs univerzális válasz erre a kérdésre, de összeszedtük Ön számára néhány szempontot, amelyeket érdemes figyelembe vennie a beállításkor. Korán sem triviális a válasz erre a kérdésre. Ezért igyekszünk megvliágíteni, hogy miért érdemes pár ezer forinttal többet beruházni az elején és smart vezérlőt választani.
 
A kertépítés lépései 3. rész – Vakondháló: Hatékony megoldás a vakondok elleni védekezésre

A kertépítés lépései 3. rész – Vakondháló: Hatékony megoldás a vakondok elleni védekezésre

A vakond, bár védett állat, sok kertész számára problémát jelenthet. Közösségi oldalakon éppen ezért talán az egyik legmegosztóbb téma a kezelése. Míg sokan a védelme, és a biodiverzitás mellett kardoskodnak, addig a másik tábor azzal érvel, hogy tápláléka többségében éppen a kert szempontjából hasznos gilisztákból áll. Arról nem is beszélve, hogy a vakondtúrások látványos károkat okoznak az évek óta építgetett kertekben. Ebben a cikkben megismerheted a vakondháló használatát, valamint megtanulhatsz néhány telepítési tippet.

A kertépítés lépései 2. rész – a durva és finom tereprendezés

A kertépítés lépései 2. rész – a durva és finom tereprendezés

A kertépítés előtt gyakran előfordul, hogy a kert területének domborzati viszonyai és a talaj minősége nem ideális egy impozáns kert kialakításához. ennek elérése érdekében a  tereprendezés rendkívül fontos lépés a kertépítés folyamatában. A tereprendezési munkálatok során a műszaki asztal mellett elkészített, vagy a tulajdonos fejében megálmodott kertterv alapján alakulnak ki a kívánt domborzati szintek. Ez a kertépítés során a legjelentősebb beavatkozás, amely a kerti tér szerkezetében a legnagyobb változást eredményezi.

A kertépítés lépései 1. gyomirtás

A kertépítés lépései 1. gyomirtás

Álmaink kertjét sokszor elrondítják a gyomnövények. Sajnos kifejezetten nehéz ezeket teljesen és véglegesen eltávolítani. A vegyszeres gyomirtás egyszerűnek tűnhet, de nemcsak az egészségünkre nézve lehet ártalmas, hanem a későbbiekben a kívánatos növényeknek is kárt okozhat. Az alábbiakban összefoglaltuk, hogy milyen vegyszermentes módszerek vannak a gyomok eltávolítására.

Csepegtető öntözés lejtős területen

Csepegtető öntözés lejtős területen

Számos alkalommal keresik fel budaörsi üzletünk eladóit egyedi kérdésekkel, hogy tanácsot adjunk nekik. Természetesen az ország minden részéről nem lehet hozzánk ellátogatni, ezért összeszedtük a leggyakoribb kérdéseket, amelyek fel szoktak merülni ebben a témában. De lássuk, hogy hogyan kell kiépíteni a csepegtető öntözést lejtős területen? Mikre érdemes odafigyelni ebben a szituációban?

5 kritikus hiba, amit a csepegtető rendszerek építésekor elkövethetsz

5 kritikus hiba, amit a csepegtető rendszerek építésekor elkövethetsz

Összeszedtük azokat a gyakori hiba lehetőségeket, amelyeket érdemes elkerülni a csepegtető öntözőrendszerek telepítése során. Ezek az öntözőrendszerek kifejezetten felhasználóbarátak, de könnyen elkövethetünk néhány költséges hibát, ha kellő átgondolás és szakszerű tervezés nélkül telepítjük ezeket. Mivel a hibás tervezés nem tartozik ezen termékek garanciális esetei közé, így mindenképpen érdemes ezeket megfontolni!