Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák / Termékek

LPE Könyök 20mm x 1/2" KM kúpos

Várható szállítás: 2024. április 23.
Azonnal elérhető (budaörsi üzletben): 44 db raktáron
Vidéki raktárunkban (+2nap): Előrendelhető
Szállítási díj: 976 Ft
Gyártó: Poliext
  • LPE Könyök
  • 20 mm x 1/2″
  • Külső menetes (KM)
  • Kúpos idom
  • LPE csövekhez, csepegtetőrendszerhez

Leírás és Paraméterek

LPE Könyök 20mm x 1/2" KM kúpos

Ez az LPE könyök 20mm x ½” KM kúpos paraméterekkel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy általa egy 20 mm-es LPE, vagy csepegtetőcsövet csatlakoztathatunk egy ½”-os csatlakozású belső menetes elemhez, szerelvényhez. A csatlakozás az idom menetes végén igényel tömítést, míg a kúpos végén egyáltalán nem. Ez annak köszönhető, hogy a szorítóanya, melyet rátekerünk a csőre (rászorítva ezzel azt az idomtestre) tökéletes tömítést biztosít. A menetes csatlakozásoknál azonban mind a KPE és LPE idomok esetében javallott a teflonszalag alkalmazása, hogy hosszú távon sem észleljünk csöpögést, szivárgást a rendszerben.

Az LPE idomok és jelen esetben könyökök szerelése és rendszerbe való illesztése, vagy cseréje roppant egyszerű és gyors művelet. Mérettől függetlenül. Nem igényel kertészmérnöki diplomát, vagy szakértelmet. Az a lényege ezeknek az öntözőrendszer alkatrészeknek és a legnagyobb cégek mind arra törekednek, hogy minél egyszerűbben telepíthető és kezelhető rendszerelemeket fejlesszenek és gyártsanak. Így természetesen eljuthatnak a legtöbb vásárlóhoz, ugyanakkor ez a kertépítőknek is jó, hiszen egyszerű lépéseken keresztül megvalósíthatják az öntözőrendszerük kiépítését és telepítését.

A csepegtetőrendszerek az egyik leghatékonyabb öntözési módszert képezik az öntözőrendszerek világában. Ezen struktúráknál a módszer lényege az, hogy a víz nem párolog el a levegőbe, mint a szórófejes öntözésnél (legalábbis egy része). A csepegtetőcsöveken található megadott távolságokban elhelyezkedő lyukakon keresztül a víz pontosan a földre, a növényzet gyökérzónájába jut. Ráadásul a földben sem szívódik fel sok víz feleslegesen, hiszen a növényzet felismeri és lokalizálja pontosan a víz forrását, ha az egy adott pontból jön bizonyos időn keresztül. Így úgy alakítják ki a gyümölcsök, zöldségek, virágok, tuják, fák, bokrok a gyökérrendszerüket, hogy idomuljon a csepegtetőcsöveken található vízkivezetési pontokhoz, lyukakhoz.

Mindebben a rendszerben az LPE könyök pedig nagy segítségünkre van, hiszen a segítségükkel a sarkokban például elfordíthatjuk a víznek az útját 90 fokkal. Erre számos esetben szükségünk lehet.

Menet - külső menet (KM) 1/2 KM
Max. nyomás 6 Bar
Menet (tok) 20-as tok