Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák / Termékek

LPE T-idom 20mm x 1/2" x 20mm KM kúpos

Várható szállítás: 2024. május 27.
Azonnal elérhető (budaörsi üzletben): 61 db raktáron
Vidéki raktárunkban (+2nap): 100000 db raktáron
Szállítási díj: 976 Ft
Gyártó: Poliext
  • LPE T-idom
  • 20 mm x 1/2″ x 20 mm
  • Kúpos idom
  • LPE csövekhez, csepegtetőrendszerhez

Leírás és Paraméterek

LPE T-idom 20mm x 1/2" x 20mm KM kúpos

A csepegtetőrendszerek rendkívül fontos részét képezik öntözőrendszerünknek. Segítségükkel egyes növénytípusokat rendkívül hatékonyan és víztakarékos módon öntözhetünk. Azért olyan effektív ez a módszer, mert míg a szórófejes öntözésnél sok víz elpárolog a levegőbe, addig a csepegtetőrendszereknél a víz közvetlenül a talajra, a növényzet gyökérzónájához jut. Kiváló megoldás ez veteményesek, bokorsorok, fák, cserjék, üvegházak, gyümölcsöskertek öntözésére.

Ezzel a termékkel elérhetjük, hogy ebben a rendszerben elágazzon a víz útja, több irányba vigyük tovább azt. A csepegtető T-idomok segítségével egyszerűen több sorba vezethetjük tovább a vizet. Ez a T-idom magas anyagminőségű, kiváló, megbízható termék. Bátran ajánljuk minden kezdő és öntözéstechnikában már jártas szakértő kertépítőnek. 

A csepegtető idomokról és a csepegtetőrendszer egyéb elemeiről tudni kell, hogy nem nagy víznyomásra lettek tervezve. Így a hálózati víznyomás túl nagynak bizonyulhat egy ilyen rendszer számára. Éppen ezért javasoljuk egy nyomáscsökkentő beillesztését a rendszer elejére. Ezt telepíthetjük földfelszín alá, vagy fölé egyaránt. 

Ez a T-idom 20mm x 1/2" x 20mm KM kúpos  termék a kialakításának köszönhetően roppant egyszerűen beilleszthető a rendszerbe, valamint a cseréje is roppant egyszerű. A kupakot rátekerve a csőre, melyhez hozzá csatlakoztatjuk, rászorítjuk azt az idomtestre. Jó erősen húzzuk meg az illesztést, nehogy hosszú távon csöpögést tapasztaljunk.

Értelemszerűen ehhez az alkatrészhez, idomhoz kettő darab 20 mm-es csövet, valamint egy ½”-os további elemet csatlakoztathatunk. Ez a nagyobb típusú LPE, illetve csepegtető cső, melyet megtalál áruházunkban. Amennyiben ennél kisebbre van szüksége, ajánljuk figyelmébe a 16 mm-es típust. Ha átmenetet szeretne képezni, szűkíteni szeretné a rendszer keresztmetszetét, elérhető még ebben a termékkategóriában a szűkítő csepegtető T-idomunk is, mely által 20 mm-es és 16 mm-es csöveket egy elemen keresztül összeilleszthet.

Menet - külső menet (KM) 1/2 KM
Max. nyomás 6 Bar
Menet (tok) 20-as tok