Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák / Termékek

Mikro szórófej tüskével, 360° állítható 8 vízsugaras, 0-40L/h, 4mm csatlakozás

Várható szállítás: 2024. május 23.
Azonnal elérhető (budaörsi üzletben): 359 db raktáron
Vidéki raktárunkban (+2nap): 100000 db raktáron
Szállítási díj: 976 Ft
Gyártó: Irritec
  • mikro szórófej
  • állítható
  • 0-40 L

Leírás és Paraméterek

Mikro szórófej tüskével, 360° állítható, 8 vízsugaras, 0-40L

Számos szituációban szükségünk lehet mikro szórófej tüskével ellátott típusára. Nyílt területeken, virágoskertekben, gyümölcsöskertekben, üvegházakban, stb. Az Irritec vállalat kiváló megoldásokat és termékeket nyújt az öntözéstechnikában, így nyugodtan számíthatunk termékeire és számolhatunk velük hosszú távon öntözőrendszerünket stabilan kiegészítő elemekként.

A mikroszórófejek tüskével ellátott típusai természetesen a mikroöntözés esetén jönnek szóba. Ez azt jelenti, hogy az öntözés arra a megadott területre összpontosít csak, ahol a növénynek nőnie kell. Nem megy víz tehát kieső területekre és a sorok közé. A mikroöntöző rendszerek többnyire csepegtetőkkel, mikroszórófejekkel operálnak. A mai műanyagot felhasználó technológiák fejlődésének köszönhetően sok különböző megbízható, igen precíz módszer áll rendelkezésre, melyek szinte végtelen számú víznyomási és áramlási sebesség lehetőséget tesznek lehetővé a különböző méretű területek beöntözésére. Ugyanakkor a mikroöntözés nem helyettesítheti a csepegtetőrendszereket, a csepegtetéses öntözést.

Milyen egyéb felhasználási módja van a mikroöntözésnek?

  • Fóliaházak alatti öntözés
  • Fagyvédelmi öntözés gyümölcsöskertekben, virágoskertekben, szőlőskertekben
  • Mikroklíma kontroll gyümölcsös-, virágos-, és szőlőskertekben hideg vízzel nagy hőség esetén
  • Tápoldatozás nyílt területeken és üvegházakban egyaránt
  • Kártevő irtás, elsődlegesen üvegházakban és védett növények esetén
  • Gyep és kert öntözése
  • Mezőgazdasági felhasználás esetén a haszonállatok (csirkék) területének hűtésére

Ez a mikroszórófej tüskével ellátva könnyen leszúrható a földbe, arra ügyeljünk csupán a telepítése során, hogy a tápvezetéktől megfelelő távolságra szúrjuk le. Nyolc vízsugáron keresztül juttatja a vizet a célterületre, a megadott szögtartományban, amelyre beállíthatjuk. Maximum 360 fokig, tehát teljes körben képes öntözni a zónát.

A mikro szórófejek használata azért víztakarékosabb megoldás a hagyományos szórófejekkel szemben, mert ezek nem olyan nagy távolságra szórják a vizet és csak kisebb nyomáson, kisebb mennyiséget. Közvetlenül a növényzet gyökérzónáját érinti a beöntözött terület, így ezekben az esetekben a víz felszívódása jóval hatékonyabb és takarékosabb. Maga a csepegtetéses öntözés és a mikroöntözés igen ajánlott módszer a takarékossági szempontok miatt. Egy jól telepített, alaposan megtervezett rendszer rendkívül sok értékes és drága vizet spórolhat meg nekünk az öntözéses időszak alatt.