Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák / Termékek

Prémium csepegtető szalag 100 méter – 10cm osztás 16mm átmérő

Várható szállítás: 2024. május 24.
Azonnal elérhető (budaörsi üzletben): 29 db raktáron
Vidéki raktárunkban (+2nap): Előrendelhető
Szállítási díj: 976 Ft
Gyártó: Toro
  • Min 0.2. max 1 bar alatt üzemeltethető
  • 10cm-enként beépített csepegtető testek
  • Méterenként 10 L / óra a max vízleadása
  • Hosszabb élettartam a többi szalaghoz képest a beépített mikroszűrő technológia miatt 16mm szalag-átmérő – ennek megfelelő szalagidomok kaphatóak hozzá
  • Akár le is takarható

Leírás és Paraméterek

A csepegtető szalag az egyenes sorban nevelt növények legköltséghatékonyabb öntözési formája.

A jelenlegi termék amit javaslunk: egy strapabíró, belső beépített mikroszennyeződés szűrővel ellátott prémium csepegtető szalag egybefüggő 100 méteres kiszerelésben 10cm-es csepegtető-test osztással ellátva, A szalag átmérője 16mm, ennek megfelelően csak az ehhez való szalagidomokat ajánljuk hozzá! Beásható vagy letakarható is!

 Fontos tudnivalók: Maximum 0,8 bar (minimum 0,2 bar) nyomás alatt működtethető, egy körre maximum 100 méter egybefüggő csepegtető szalag köthető vízdinamikai okokból miatt (10 L / óra / méter a vízfogyasztás 0,7 bar-on) – ha több kör szükséges, akkor vagy csapokkal vagy vezérléssel szükséges megoldani. Szűrő (¾” lamellás szűrő) beiktatása fontos a vízforrás mögé (homokra vagy mikroszennyeződés feletti tartományra) és a nyomáscsökkentő (fix 1.1 bar kimeneti nyomásra) a körök elé kötelezően betervezendő ha nem szeretnénk hogy szétrepedjen a nyomásingadozás miatt rendszerünk!

Bármilyen csepegtető szalagot meghajlítani tilos, csak egyenesen futhat! 25mm-es KPE csővel szükséges esetleges hajlatokat vagy kanyarokat kialakítani, ezután megfúrós idomokból elágazva a csepegtető szalag csíkkal felfele telepítendő.

TIPP: HASZNÁLJON MEGFÚRÓS / GUMIGYŰRŰS BETÁPLÁLÓ IDOMOT A CSEPEGTETŐ SZALAG VÍZELLÁTÁSÁRA,

FELHASZNÁLÁSI TERÜLETEK ÉS LEHETŐSÉGEK:  

♦ Sekélyen gyökeresedő vagy bokros gyümölcskultúrák (pl. szamóca, málna),

♦ Sekélyen gyökeresedő zöldségnövények (pl. fejes-saláta, káposztafélék, zeller),

♦ Közepesen mélyen gyökeresedő zöldségkultúrák (pl. paprika, paradicsom, uborka, görögdinnye, tök, sárgadinnye),

♦ Gyümölcsösben fák öntözésére, faiskolákban kiváló

♦ Évelő zöldségfélék (pl. articsóka, spárga) és dohányültetvények, Faiskolák, Szegfű, gerbera, rózsa és egyéb sorban nevelt dísznövények

♦ Továbbá ideális választás minden olyan kultúrában, ahol növényvédelmi okokból fontos szempont a lombozat szárazon tartása.

JELLEMZŐK:  

♦ ERŐS, HATÉKONY ÉS MEGBÍZHATÓ. SOKOLDALÚSÁGÁNAK ÉS MEGBÍZHATÓSÁGÁNAK KÖSZÖNHETŐEN TELEPÍTÉSE EGYSZERŰ, MUNKA- ÉS IDŐTAKARÉKOS.

♦ AZ AQUA-TRAXX® EGYSZERI EXTRUDÁLÁSSAL KÉSZÜL, AZAZ NINCS VARRAT, ÉLES SZÉLEK, VAGY HEGESZTÉS.

♦ ELTÖMŐDÉSSEL SZEMBEN RENDKÍVÜL ELLENÁLLÓ a többi típushoz képest: CSEPEGŐNYÍLÁSONKÉNT SZÁMTALAN BEÉPÍTETT SZŰRŐLYUKACSKA BIZTOSÍTJA A FOLYAMATOS ÉS EGYENLETES VÍZKIBOCSÁTÁST. 

♦ A CSEPEGTETŐTEST A PRECÍZ TERVEZÉS ÉS GYÁRTÁS KÖVETKEZTÉBEN EGYEDÜLÁLLÓ JELLEMZŐKKEL BÜSZKÉLKEDHET, TURBULENS SZAKASZÁN AZ ELTÖMŐDÉS VESZÉLYE MINIMÁLIS, ILLETVE KÉSLELTETHETŐ A TÖBBI SZALAG TÍPUSHOZ KÉPEST AMIK MAXIMUM 1 ÉVET BÍRNAK!

TELEPÍTÉSI TUDNIVALÓK:

♦ Fektetéskor a dupla kék csík minden esetben felfelé nézzen!

♦ Az Aqua-Traxx® egyszerűen a felszínre fektethető, de akár be is temethető, vagy fóliatakarás alá helyezhető.

♦ Figyeljen a közvetlenül csepegtetőszalag előtti víznyomásra, ami nem haladhatja meg az 1.1 bar-t! Erre céltermék kapható nálunk (nyomáscsökkentő fix 1.1bar), mely használata javasolt. A 100m egybefüggő csepegtető szalag rendszer akkor működőképes stabilan, hogyha a betápnál 1.1bar nyomás mérhető fixen.

♦ A telepítés során nem szabad megnyújtani, kilyukasztani, kanyart képezni vagy egyéb módon megsérteni. Ha kanyarodni szeretne, akkor használjon KPE csövet gerincvezetékként és abból alakítson ki elágazásokat.

♦ Amennyiben olyan kártevők élnek a talajban, amelyek a csepegtetőszalagot rágásukkal károsíthatják, ajánlott a talaj fertőtlenítése.

♦ Az eltömődések kialakulásának megelőzése érdekében alaposan öblítse át a fő- és mellékvezetékeket, mielőtt a csepegtetőszalagokat csatlakoztatja. Továbbá a vízforrás mögött használjon szűrőt (¾ lamellás) a nagyobb (pl: homok) szemcsék szűrése végett, mivel hiába szűr mikroszennyeződést maga a szalag: a homok vagy annál nagyobb szennyeződés eltömíti!

♦ Ha eltemeti az Aqua-Traxx® -ot, akkor helyezze a rendszert 24 órán belül nyomás alá annak érdekében, hogy megakadályozza a talaj összenyomó hatásából adódó vízáramlási problémákat.

♦ Kizárólag vízben tökéletesen oldódó műtrágyákat használjon tápoldatozásra. Minden egyes tápoldatozást követően ajánlatos a rendszert átmosatni.